2014. augusztus 2., szombat

1. rész

19 kemény nappal.

A banda éppen a tárgyalóhelyükre tart. Egy eldugott rész, egy elhagyatott ház mellett. Szemetes kukák és egy asztal volt ott, amit ők vittek oda. Leültek. 8 szék volt ott, de csak 7-en ültek le.
 -Misa-ról már 2 napja semmi hír. A szülei most jelentik be eltűntként. -kezdte mondandóját Aaron.
 Colby a szemeteskukák tetején mászott közben. Egyszer csak megbotlik, és leesik. A kukák is eldőlnek. Az egyikből egy lány borul ki. Colby idegesen ugrik arrébb a holttesttől. Az ismeretlen halott Misa. Az eddig ápolt haja most koszos, és kócos volt. Az arca sápadt, és véres. A szeme élettelen.
 -Ez Misa! -szólt elszörnyedve Hope. Byron felkapta a fejét a halott lányra, majd vadul ugatni kezdett, és odarohant a holttesthez. Byron morgó és nyüszítő hangot egyszerre adott ki, Misa közel állt hozzá. Light, mikor meghallotta Hope kiáltását, idegesen, elkerekedett szemmel felkapta a fejét. 
-Misa? Lehetetlen Ő mindig meg tudta védeni magát! Hogy lehet?!- kiabált remegő hanggal, majd visszahívta Byron-t, és pórázra fogta. Aaron szomorúan nézett, hiszen ő is szerette Misát, de erősnek kellett lennie.
 -Hívnunk kell a rendőrséget. -mondta nyugodtan. Chelsea könnyes szemekkel bújt Aaronhoz, vigaszképpen. Light még mindig nem hitte el, hogy nem álmodik. Ideges volt, ami nem jellemző rá. Előkapta a mobilját, és Aaronhoz dobta. 
-Tessék, hívd őket - Hangja még mindig remegett, nem bírta felfogni, hogy unokahúgát meggyilkolták. -Én nem fogom bejelenteni, hogy... meghalt." Nyögte ki. 
Aaron felhívta a rendőrséget. Samantha már zokogott.
 -Nem sokára jönnek. -mondta halkan a fiú.
 -A szüleit is tájékoztatnunk kell. -mondta halkan Rose.
 Light kezdett lenyugodni. -Majd én hívom őket Jobb, ha tőlem tudják meg - Byron nem nézte tovább, hogy Misa teste félig a kukában van. Kirántotta magát a nyakörvéből, és karjánál fogva finoman kihúzta Misa-t a kukából. Megdöbbenten látták, hogy amerre Byron húzta a lányt, vércsíkok húzódtak. Light felfordította a testet, és látták, hogy a lány baloldala csupa vér, egy tiszta folt sem volt rajta. Sam nem bírta ezt nézni, így az arcát a kezébe temette. Többet nem nyúltak Misához. hamarosan a rendőrség is megérkezett. Light erőt vett magán, próbálta megnyugtatni Samanthát, majd elvette Aarontól a telefonját, félrevonult, és felhívta Misa szüleit. Nem lehetett érteni, hogy mit mond, de hangja nagyon mély, és komoly volt. A rendőrök próbálták megközelíteni Misa-t, de Byron nem engedte. Hangosabban ugatott, mint azt kutya merné egy ilyen sötét éjjel. Light bár háttal állt, nem tudta mi zajlik mögötte, idegesen kiabált a kutyájára. A rendőrök megkezdték a helyszínelést 
-Hozzá nyúlt valaki a testhez? -kérdezte egy rendőr.
 -Colby, találta meg, ő mellé esett, a telefonáló fiú, Light megfordította, illetve a kutya a kezénél fogva kihúzta a kukából. -sorolta Aaron. 
-Akkor nekik is velünk kell jönniük. -mondta a rendőr. Ismerik az áldozatot? 
Az "áldozat" szóra Rose is sírni kezdett, Samantha pedig már szinte feküd két széken, úgy sírt. 
-Igen, Light unokahúga, most tájékoztatja a szülőket. -mondta zavartan Aaron, majd a síró Chelseare nézett. Light már letette a telefont, és az "áldozat" szó ismétlődött a fejében. Kapucniját a fejére húzva, lefelé szegett fejjel visszasétált.
-Mit mond - tak? - Kérdezte levegő után kapkodva Rose. 
-Sokat nem. Azt mondták idejönnek, de max. 5 nap múlva érnének ide. Akkor nem hinném, hogy mi még itt leszünk. Akárki is volt a gyilkosa, megkeresem - Szánta el magát Light -És kinyírom. - Tette hozzá halkan. 
Rose elővette Laylát a zsebéből, mert meg akarta nyugtatni magát. Simogatta és a patkány a pulcsija alá bújt. 
Chelsea mellé lépett. 
-Nyugi! Akarod simizni Laylát? -mondta halkan. Cheese csak leült mellette egy székre, majd megsimogatta a patkányt. 
Light magában filózott, mikor odalépett hozzá a rendőr: -Akkor amint mondtam, Te, a kutyád, meg az a fiú. Velem jösztök. - Light csak bólintott, és hívta Colbyt, meg a kutyát. Beszálltak a kocsiba, majd elhajtottak. Colby még mindig sokkolt volt, Byron meg folyamatosan fészkelődött, feszülten lihegett. Csak Light látszott nyugodtnak, de végig azon gondolkodott, ki lehetett gyanús Misa körében Ki lehetett a tettes? 
-Gyere Chelsea. -mondta nyugodtan Aaron. Cheese még megsimizte Laylát, majd elköszönt. Elmentek Aaronékhoz. Chelsea sokszor aludt nálunk. Rose is felkapta a táskáját, a patkányt a zsebébe dugta és elindult haza a sivár utcákon át. A többiek is hazamentek. Samantha egyedül ment haza. Félt. Otthon a szülei várták. 
-Szia, Sam! -köszöntötte az anyja.
 -Szia. -mondta sírva. 
-Mi a baj? Bántottak? 
-Az a lány, tudod, Misa, aki eltűnt... 
-Igen? 
-meghalt. -mondta sírva, majd bement a szobájába.
 Light visszaért a helyszínre. Remélte, hogy valaki még lesz ott, de senki. Hazakísérte a sokkolt Colbyt, és egyedül indult haza Byronnal, aki hirtelen ugatni kezdett egy bokor felé. 
-Hé!- Kiáltott, hátha valaki menekülni kezd és el tudja kapni. Se hang, se rezdülés Light egy zsebkést hajított a bokorba, és sikításszerű hangot hallott. 
-Maradj, ahol vagy!- Az alak nem hallgatott a fiúra. Egy róka ugrott ki a bokorból. 
-Byron Innentől csak embert ugatsz!- Byron meghúzta magát, és hazamentek. Mikor hazaért, csak köszönt apjának, és felment a kutyájával. 
Rose lassan hazaért. 
-Sziasztok! -köszönt halkan. 
-Szia! -lépett oda az anyja. -Események? -mindig ki akart hozni a csöndes lányból egy beszélgetést. De ahogy mindig most se sikerült. A lány egy könnycseppet morzsolt el a szeme alatt és felrohant a lépcsőn. 
Light egész éjjel fent volt, és gondolkodott, vagy írta a lehetséges személyeket, módokat, okokat. Reggelre beszélt le a többiekkel találkozót, 8-ra. 7:30-kor megetette Byron-t, majd indult. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése